Gas En Licht Vergelijken

Met onze vergelijkingstool voor gas en stroom kunt u snel bekende leveranciers van energie vergelijken op basis van kostprijs, duur van het contract, duurzaamheid en het energietarief. Wanneer u uw verbruiksgegevens in de buurt heeft kunt u deze ook invoeren in de vergelijker, hierdoor zal u een uitstekend beeld krijgen van de kosten bij uw eventuele nieuwe energieleverancier, zoals bij Gas En Licht Vergelijken.

Gas En Licht Vergelijken

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende deal heeft gevonden kunt u deze simpel online afsluiten op de website van de desbetreffende leverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per energieleverancier enorm verschillen en dit kan op jaarbasis al gauw honderden euro’s besparen. De kosten van gas en elektriciteit bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie schelen flink per leverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Enkele jaren bij dezelfde leverancier blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u simpel de kostprijzen van meer dan 15 energieleveranciers.

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de meest voordelige energieleverancier te vinden? En dat u daardoor veel geld kunt besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van energie, ook wel gas en stroom, kunt u snel maandelijks flink geld besparen. Via onze website kunt u aanbieders van gaslicht vergelijken op basis van bijvoorbeeld kosten, kwaliteit en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de goedkoopste gas- en stroomleverancier. Hierdoor bespaart u simpelweg 100-en euro’s op uw energierekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel vier aanbiedingen op basis van welkomstkortingen, leveringstarieven en andere kosten.

  • Kost bijna geen tijd.
  • Overstappen is snel gedaan.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Gas en licht vergelijken levert geld op! Ook u kunt honderden euro’s op jaarbasis overhouden aan uw gas- en lichtksoten. U kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om uw overeenkomst voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen prijsstijgingen. Maar, energieleveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u voordeel mee halen door jaarlijks opnieuw te vergelijken. Vergelijk dus elke 12 maanden opnieuw uw energiekosten op onze website en profiteer van veel voordeel.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de tarieven voor gas en licht per energieleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste lasten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website simpel de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere rekening houden met de volgende factoren;

  1. Energietarieven.

Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is ook belangrijk om te bekijken of het een vast of variabel tarief is. Bij een vast tarief betaalt u de volledige periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.

  1. Extra kosten

De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per leverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs bepalen. Controleer daarom zo vaak mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven goedkoper uit bent.

  1. Speciale acties

De energiemarkt is erg competitief, daarom hebben bijna alle gas- en stroomleverancier kortingen om consumenten aan zich te binden. Profiteer van deze acties en scoor een gratis tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!

  1. Duurzaamheid van de geleverde energie.

Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook per direct een overzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.

  1. De contractduur.

Energiecontracten lopen over het algemeen een, drie of 5 jaar, al zijn er op het moment ook overeenkomsten voor twee of vier jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Check ook wat overige consumenten over een energieleverancier vinden! Op onze website kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse huishoudens betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat elektriciteit bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de prijs flink hoger, dit komt door 3,5 cent btw en maar liefst 12 cent energiebelasting. In feite bestaat een heel groot stuk van uw de rekening voor gas en licht uit belasting op energie en btw! Een gemiddeld gezin verbruikt per 12 maanden 1.525 kubieke meter gas en 3.340 kWh elektriciteit wat ongeveer neerkomt op een kostenpost van €147,00 per maand. Aanbieders van gaslicht mogen zelf hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximaal tarief. De maximale kosten voor gas en stroom worden bepaald door de ACM. Kent u uw exacte gebruik? Dan kunt u met onze energievergelijker eenvoudig het meest voordelige energiecontract vinden. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de beste aanbieding zoeken.

Vaste energiekosten

Naast de energietarieven bestaat de rekening voor energie ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen enorm oplopen. Per 12 maanden betaalt u voor licht gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per jaar en voor gas ook nog een 215,00. Voor elektriciteit heeft dit voornamelijk van doen met de teruggave energiebelasting en voor gas met de lasten voor de aansluiting van gas en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Klanten die bijna nooit overstappen kunnen flink geld overhouden door te [wisselen van leverancier van gas en licht. Als u al geruime rijd klant bent bij een energieleverancier betaalt u vaak te veel voor uw gas en elektriciteit en liggen de prijzen voor gas en licht relatief hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 besparen!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u simpel en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om de vergelijking te houden kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste duur van het contract en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens berekent de energievergelijker binnen real time de beste contracten voor gas en licht! Wanneer een energieleverancier een speciale actie heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Hoe berekent de energievergelijker?

De energievergelijker berekent de laagste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het juiste contract aanbieden. De prijs voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte jaarkosten en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u precies de jaarkosten berekenen en de prijs per kWh licht of per m3 gas.

Na uw bedenktijd zal uw nieuwe leverancier van gas en licht uw huidige leverancier opzeggen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Verder wordt alles geregeld! Wanneer alles is geregeld ontvangt u vanzelf bericht van uw nieuwe leverancier van gas en licht. Zo eenvoudig is het, klik hier als je meer wilt weten over Gas En Licht Vergelijken!

Scroll naar boven