Beste Vergelijkingssite Energie

Met onze vergelijkingstool voor gas en stroom kunt u eenvoudig verschillende energieleveranciers vergelijken op basis van kosten, duur van het contract, duurzaamheid en het energietarief. Wanneer u uw jaarverbruik bij de hand heeft kunt u deze ook invoeren in de vergelijker, hierdoor zal u een uitstekend beeld krijgen van de maandkosten bij uw eventuele nieuwe energieleverancier, zoals bij Beste Vergelijkingssite Energie.

Beste Vergelijkingssite Energie

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende aanbieding heeft gevonden kunt u deze snel online afsluiten op de website van energieaanbieder. Na het afsluiten van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per leverancier flink verschillen en dit kan op maandbasis al gauw honderden euro’s besparen. De tarieven voor gas en elektriciteit bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen flink per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de kosten. Enkele jaren bij eenzelfde gas- en stroomleverancier blijven is niet voordelig, daardoor is het belangrijk om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u simpel de kosten van meer dan 15 leveranciers.

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de beste gas- en stroomleverancier te vinden? En dat u daardoor veel geld kunt besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg eenvoudig. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van gas en stroom, ook wel gas en licht, kunt u in een paar klikken maandelijks flink geld besparen. Via onze website kunt u leveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de goedkoopste leverancier van gas en licht. Hierdoor bespaart u simpelweg 100-en euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk simpel tot wel 4 energiecontracten op basis van welkomstkortingen, leveringstarieven en andere eigenschappen.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is snel gedaan.
  • Het voordeel is al snel enkele 100-en euro’s

Overstappen is gratis en razendsnel geregeld. Zo kunt u makkelijk en zonder moeite flink geld overhouden op uw energierekening. Uw voordeel kan zelfs oplopen tot 450 euro! U hoeft uw lopende energiecontract niet zelf te annuleren, dat doet de gekozen leverancier voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, ook moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is meestal mogelijk dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u op onze website eenvoudig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie.

Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is ook interessant om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.

  1. Extra kosten

De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per leverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs schelen. Controleer om die reden altijd wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.

  1. Speciale acties

De energiemarkt is erg competitief, daarom voeren bijna alle gas- en stroomleverancier kortingen om klanten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een gratis tablet, een lager energietarief of een ander presentje!

  1. Duurzaamheid van de geleverde energie.

Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.

  1. De contractduur.

Energiecontracten lopen normaal gesproken één, 3 of vijf jaar, al zijn er vandaag de dag ook overeenkomsten voor twee of vier jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer ook wat andere gebruikers over een leverancier van gas en licht vinden! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse gezinnen betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ook al was het zo dat elektriciteit bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de kostprijs enorm hoger, dit kan komen door 3,5 cent btw en maar liefst 12 cent energiebelasting. In feite bestaat meer dan de helft van uw de rekening voor gas en licht uit energiebelastingen en btw! Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 1.525 m3 gas en 3.340 kWh elektriciteit wat plusminus te vergelijken is op een kostenpost van €147,00 per 30 dagen. Energieleveranciers mogen zelfstandig hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximaal tarief. De maximale kosten voor gas en stroom worden bepaald door de Autoriteit Consument en Markt. Kent u uw precieze verbruik? Dan kunt u met onze energievergelijker snel het voordeligste energiecontract zoeken. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de voordeligste deal zoeken.

Vaste energiekosten

Naast de energietarieven bestaat de rekening voor energie ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen enorm oplopen. Jaarlijks betaalt u voor stroom gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per jaar en voor gas ook nog een 215,00. Voor licht heeft dit voornamelijk van doen met de teruggave belasting op energie en voor gas met de kosten voor de gasaansluiting en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Klanten die bijna nooit overstappen kunnen flink geld overhouden door te [wisselen van energieleverancier. Als u al geruime rijd klant bent bij een energieleverancier betaalt u waarschijnlijk te veel voor uw gas en licht en liggen de prijzen voor gas en stroom gemiddeld gezien hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 besparen!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u simpel en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om het overzichtelijk te maken kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste contractduur en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens calculeert de energievergelijker binnen korte tijd de beste energiecontracten! Wanneer een gas- en stroomleverancier een speciale actie heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Hoe berekent de energievergelijker?

De energievergelijker berekent de laagste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste contract vaststellen. De prijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar herleiden en de lasten per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Na uw wettelijke bedenktijd zal uw nieuwe leverancier uw huidige energieleverancier opzeggen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Verder wordt alles geregeld! Wanneer alles is geregeld ontvangt u vanzelf bericht van uw nieuwe leverancier van gas en licht. Zo eenvoudig is het, klik hier als je meer wilt weten over Beste Vergelijkingssite Energie!

Scroll naar boven